Oorsprong Nisa Najila

Nisa Najila Facebook

 

We hebben elkaar leren kennen in de lesgroep van buikdanseres Lauri, Hester de Vries. Monique en Lia zijn in 2008 bij haar begonnen met lessen. Annemarie was er al en Annelies kwam er rond 2010 bij. Nita had op dat moment lessen in Gorinchem. In 2011 is Esther begonnen met buikdansen. In 2012 kwam Nita bij de groep, omdat haar vorige dansdocente stopte met lesgeven. We hadden veel plezier met elkaar in onze lessen bij Hester en hebben een enkel optreden samen gedaan.

Eind 2012 vertelde Hester dat ze ging stoppen met lesgeven in Breda. We wilden graag als groep bij elkaar blijven en zijn samen met Hester gaan zoeken naar mogelijkheden. In 2013 zijn we met zijn zessen overgestapt naar de lessen van Badra Falak. Onder haar leiding is onze techniek weer een stuk sterker geworden en leerden we enkele nieuwe choreografieën. We kregen meer podiumervaring en leerden over stage performance. We hebben drie jaar meegedaan met de KAM in het Chassé Theater in Breda, een erg leuke ervaring!

Op het programma van het optreden van de DanceAcademy Badra Falak stond dan echter achter onze dansen ‘gevorderden 1’. De andere teams hadden mooie Arabische namen. Wij wilden graag ook een mooie naam voor onze groep! We vonden online de betekenis van verschillende Arabische meisjesnamen. Nisa is het Arabische woord voor vrouwen. Najila staat voor ogen die glinsteren. Dit was de naam die ons uiteindelijk het meest aansprak. Esther maakte daar nog bovenstaand mooie logo bij.

In 2015 hebben we meegedaan aan de Benelux Championships Bellydance. Lia, Monique, Nita, Esther en Annelies hebben hier gedanst, Annemarie was onze trouwe supporter en is meegegaan. Omdat 3 van de 5 dames ouder dan 55 waren, deden we mee in de categorie Seniors en werden eerste. We hebben hard getraind voor deze wedstrijd. Het weekend van de Championships hebben we met zijn allen in een huisje in de buurt gelogeerd. Een mooie beleving die onze groep nog hechter maakte.

Meerdere optredens en spannende projecten volgden, zoals een verrassingsflasmob voor Badra. Eind zomer 2016 gaan we een nieuwe weg in. Badra heeft besloten de insteek van haar lessen te veranderen en zich meer te richten op de persoonlijke ontwikkeling van de dansers. Wij willen graag door met optredens, techniek en choreografieën en hebben besloten de stap te zetten naar een zelfstandige dansgroep. Een leuke uitdaging! Annelies en Annemarie blijven de lessen bij Badra volgen. Zij zijn onze trouwe fans die meegebouwd hebben aan de basis van Nisa Najila.

En Monique, Lia, Nita en Esther M. gingen vanaf nu verder als Nisa Najila!! Twee maanden later kregen we versterking in de vorm van Esther R. Een dame met danservaring maar nog weinig buikdanservaring. Het klikte leuk in de groep en ze pakt het snel op. We hebben onze eerste optredens in de nieuwe samenstelling er weer op zitten met de vrolijke dans op het liedje “Sexy als ik dans.”