Nisa Najila

Na een aantal jaar lessen en optredens ontstond de wens tot een mooie naam en presentatie van onze dansgroep. Online gingen we zoeken naar betekenissen van Arabische woorden en namen. Nisa betekent vrouwen. Najila staat voor ogen die glinsteren. Dat vonden we een mooie betekenis! Esther M maakte er een logo bij, en Nisa Najila was geboren!

Nisa Najila is vanaf september 2016 een zelfstandige dansgroep geworden. Een van de dames stopte, maar twee maanden later kwam er een nieuwe dame bij! We waren weer vertrouwd een quintet! We hebben de afgelopen jaren verscheidene optredens en uitstapjes met elkaar gedaan. Op de pagina’s Video’s en Foto’s zie je hier meer van.

 

Wie zijn de danseressen?

Monique

Monique heeft twee thuiswonende kinderen en een die inmiddels al het huis uit is. Ze werkt bij Holland & Barret en geeft daarnaast voetreflex massages. Dit doet ze ook graag  op verwendagen met voor mensen met kanker. Ze houdt van films kijken, wandelen in de natuur, musicals en uit eten gaan met vrienden. Monique houdt ons alert in zaken rondom de trainingen en optredens.

 

Esther R

Esther R is als laatste bij de groep gekomen. Ze is snel geïntegreerd in de groep dankzij haar ruime danservaring en de gezelligheid van de dames. Esther zoekt werk als vertrouwenspersoon. In haar vrije tijd is ze graag bij de paarden en geniet ze van haar mooie nieuwe appartement. Esther helpt waar mogelijk bij het organiseren van uitjes en optredens.

Lia

Lia heeft altijd in het onderwijs gestaan als wiskundedocent, geniet nu van haar vrije dagen. Ze gaat graag, samen met haar man, met hun camper er op uit. Ze wandelt regelmatig routes met een vriendin, terwijl ze gaan geocachen. Tevens houdt ze ervan om dingen te breien. Lia is onze ‘cijferdame’, zij regelt financiële zaken en controleert teksten op spelfouten.

Esther M

Esther M bouwt aan haar bedrijf waarin ze o.a. websites maakt, zoals de site die je nu bezoekt! Ze gaat graag op stap met vriendinnen en is trotse tante van drie lieve meiden. Esther verzorgt naast de website onze Facebook-pagina en regelt regelmatig een optreden. Als je mailt komt het bij haar binnen.

Nita

Nita heeft tegenwoordig alle tijd voor haar hobby’s . Ze zingt in een koor. Ze is lid van de spinkring en maakt van wol veel mooie dingen. Nita spreekt ons publiek toe en helpt mee in de organisatie en communicatie rondom optredens.

Onze trainster / choreografe

Joke / Isra

We hebben als Nisa Najila niet wekelijks een docent meer, maar blijven ons graag ontwikkelen. Joke Berton, met stagename Isra, traint ons af en toe. Zij helpt ons de techniek van diverse bewegingen te verbeteren en heeft een aantal choreografieën voor ons gemaakt en andere aangepast. Joke helpt ons het beste uit onze dansen en performances te halen. Ze brengt tegelijk extra gezelligheid en focus mee in haar trainingen met ons. We zijn blij met onze samenwerking en dankbaar voor wat Joke ons als dansgroep heeft gebracht.

Joke werkt ook als make-up artist aan allerlei producties, fotoshoots ed. We zien mooie creaties van haar voorbij komen! Vind je dit leuk, zoek haar dan zeker even op, op Facebook of Instagram. Ook wij hebben een keer een workshop bij Joke gevolgd, hoe we onze make-up goed kunnen verzorgen tijdens optredens. Zo helpt Joke ons op meerdere manieren er goed uit te zien op het podium!